Home
Visie
Dagindeling
Algemeen
Normen en waarden
Telefoneren
Benodigdheden
Ontspanning
Studie
FinanciŽel
Infrastructuur
Schoolkeuze
Formulieren
Fotoalbum
Contact
   © Run At
    

Benodigdheden


Beddengoed (matrasbeschermer, lakens, dekens) wordt door het internaat verstrekt en gewassen.

Het is steeds meer gebruikelijk dat de internen hun eigen beddengoed (dekbed, hoofdkussen, matrasbeschermer) meebrengen. In dit geval staan zij zelf in voor het onderhoud ervan.

Verder zorgt iedere intern voor zijn/haar eigen toiletgerief, voldoende ondergoed en kledij voor verschillende weersomstandigheden.

In het gebouw dragen alle bewoners huispantoffels. Vrijetijdskleding is een aanrader.

Radio, iPod, (spel)computer, laptop zijn toegelaten. Het gebruik ervan wordt met het opvoedend personeel vooraf besproken. Het internaat kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor beschadiging en/of verlies van deze toestellen.

Het bezit van waardevolle voorwerpen en (te veel) zakgeld wordt afgeraden. Ook hier kan geen verantwoordelijkheid van het internaat ingeroepen worden bij eventuele schade en/of verlies.
Bij het begin van het schooljaar kunnen de internen sleuteltjes van een kluisje en schoenkastje bekomen, mits betaling van een waarborg van Ä10 per sleuteltje.

Onze internen verplaatsen zich tussen het internaat en de diverse scholen naar keuze met eigen middelen. Dit wil zeggen: te voet, met de fiets, auto of openbaar vervoer, al naargelang de te overbruggen afstand.