Home
Visie
Dagindeling
Algemeen
Normen en waarden
Telefoneren
Benodigdheden
Ontspanning
Studie
Financiëel
Infrastructuur
Schoolkeuze
Formulieren
Fotoalbum
Contact
   © Run At
    

Algemeen


U bevindt zich in een modern internaat, even buiten het centrum van het gezellige stadje Maaseik, Belgisch Limburg.

Wij geven logies aan jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Alle internen beschikken over een individuele kamer en worden gedurende de schooldagen voor en na de schooltijd opgevangen en begeleid door enthousiast en ervaren opvoedend personeel.
Het internaatsgebouw werd in 1985 in gebruik genomen en is gelegen in een ruime, groene omgeving die netheid en rust uitstraalt.

Oorspronkelijk stond op deze plek een legerkazerne. Wanneer u als bezoeker in Maaseik de weg vraagt naar ons internaat, zal u merken dat vele Maaseikenaren u hedendaags nog steeds verwijzen naar “de kazerne”. Enkele van de militaire gebouwen zijn nog bewaard gebleven, maar worden niet meer door ons gebruikt. Zij herinneren nog steeds aan de tijd van toen, “de goede oude tijd” dat onze eerste internen in grote zalen studeerden en overnachtten.

Jarenlang bestond ons publiek hoofzakelijk uit kinderen van beroepsmilitairen uit alle hoeken van Vlaanderen, die tijdens hun verplaatsing naar hun basis in Duitsland hun kinderen in Maaseik naar school lieten gaan en aan onze goede zorgen toevertrouwden.

Na de afschaffing van de verplichte legerdienst in België veranderde uiteraard het algemene beeld van ons internenbestand.
Jaarlijks vinden tientallen binnen- en buitenlandse kinderen die in de diverse scholen in en rond Maaseik school lopen bij ons een gezellig onderdak in het “5-sterrenhotel” onder de Belgische internaten